This is Jackson

Hoewel het dit jaar precies 10 jaar geleden is dat hij overleed, is de controverse rondom Michael Jackson groter dan ooit. This is Jackson is dan ook geen eerbetoon aan de persoon Michael Jackson, als wel een hommage aan de legendarische muziek en dansmoves die hij achter heeft gelaten. Treedt mee in de voetstappen van Billie Jean, sta face to face tijdens Beat It, Moonwalk als zombies tijdens Thriller en hopelijk krijgen we eindelijk te horen of Annie okay is. Na een nagenoeg uitverkochte clubtour begin dit jaar, sluit dit weergaloze muzikale spektakel de 33ste editie van het ZOKS Festival op indrukwekkende wijze af...

www.thisisjackson.nl

PROGRAMMA

Praying Mantis (UK)

Praying Mantis werd in 1973 in Londen gevormd en maakte samen met legendarische bands als Iron Maiden, Def Leppard en Motorhead deel uit van de New Wave of Britsh Heavy Metal. Het huidige album ‘Gravity’ (2018) wordt geprezen als een van de beste tot nu toe van de band en het ontvangt nog steeds verbluffende recensies van over de hele wereld. In 2013 voegde vocalist John Cuijpers en drummer Hans in ‘t Zandt zich bij de band.

www.prayingmantis.rocks

Bloyatop

Invloeden van 70’s en 80’s rock, metal en R&R die uitmonden in rock met een eigen sound, dát is BloYaTop! Met inmiddels 4 albums op hun naam is de band al een aantal jaren een begrip in de Limburgse rockscene. Het vierde album “Groove Control', dat begin 2019 uitkwam werd overladen met belachelijk goede recensies. De langspeler staat vol met knallende positieve hard rock nummers, met hier en daar een sfeervolle uitschieter.

https://www.bloyatop.com/

The Dawn Brothers

Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik inmiddels volledig op het heden –correctie: de toekomst –gericht! Deze pretentieloze Rotterdamse rockers geven op het podium plankgas zonder poespas, met nieuwerwetse gitaar-en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit, een show waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is.

www.dawnbrothers.com

The Hackensaw Boys (USA)

The Hackensaw Boys zijn een kleurrijk gezelschap uit West-Virginia en geven een compleet eigen draai aan het ouderwetse bluegrass genre, door flink wat country, rock ’n’ roll en hillbilly toe te voegen. Al jaren staan de Hackensaw Boys bekend om hun opzwepende live shows, waarbij de viool, banjo, mandoline, fiddle, harmonica en contrabas nooit ontbreken. Een optreden van the Hackensaw Boys zet de traditionele folk- en bluegrassmuziek weer terug op de eenentwintigste-eeuwse kaart.

http://hackensawboys.com/

Grim Tim

Powertrio Grim Tim creëert een uniek en dynamisch muzikaal brouwsel, waarmee ze terug gaan naar de gloriedagen van rock ’n roll. Songs met rauwe energie waarbij een hoop ruimte is voor improvisatie. Fris, urgent en relevant. De Eindhovenaren spelen liveshows in heel Europa en hebben het podium gedeeld met o.a. Editors! Hun aanstekelijke liedjes en enorme refreinen zorgen ervoor dat je opstaat en danst.

https://grimtim.com

Lörk

Dé nieuwe Nederlandstalige reggae/ska band met liedjes die gaan over het alledaagse. In alles zit een lied, van het doormaken van een relatiebreuk tot het missen van de bus. Je kunt daar heel serieus over doen, of je maakt er een liedje over. Lörk kiest voor dat tweede. Heerlijk pretentieloze zomerswingskapop!

https://www.lorkdeband.com

Stompin' Grounds

Stevige songs waarin de karakteristieke stampende beats en scheurende gitaren van de bluesrock worden vermengd met de virtuositeit en dansbaarheid uit de Gypsy-Swing. Dit zorgt ervoor dat de energie van het podium afspat en je onmogelijk stil kan blijven staan als je deze heren ziet optreden. So, put on your dancin' shoes and shake it!

https://www.stompingroundsofficial.com/

Binnenkort meer info...